Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free:

Temporada 12

En l'última edició de Ciutat Esperança, el grup de joves va treballar amb noves tecnologies, com el vídeo 360° per explicar històries des de tots els punts de vista i explorar el barri de manera diversa. A més, van realitzar un curtmetratge donant un homenatge al valor que més uneix als habitants del seu barri: la solidaritat.


Temporada 11

Comencem l'any parlant de diverses opressions i reivindicacions que el grup de joves volia treballar, a través de la creació del videoclip d'una cançó amb lletra pròpia, escrita a partir de les seves vivències i pensaments. El segon repte era produir un curtmetratge de ficció que parlés dels somnis juvenils i de la incidència que tenen les famílies a l'hora de prendre decisions tan importants i transcendentals per a la vida.


Temporada 10

Aquesta edició Ciutat Esperança ha estat itinerant, amb la finalitat d'ampliar la comunitat de beneficiaris del projecte. És per això que ens hem mogut per diferents centres de la Zona Nord, per a treballar amb dos grups de joves provinents del Casal Llops del Taga, el Centre Obert Torre Baró i Adolescents del PES Cruïlla. El resultat d'aquests processos són dos curtmetratges que parlen de l'espai públic, l'abús de poder entre iguals i la presa de decisions.


Temporada 9

A la Zona Nord de Barcelona es continua treballant, com cada estiu, en el manteniment i neteja del Parc Natural de la Serra de Collserola, pulmó dels nostres barris. En aquesta temporada comptem amb dos grups de joves que van treballar àrduament en el desenvolupament de peces audiovisuals que critiquen els mitjans, parlen de racisme i classisme, i qüestionen els estereotips sobre la diversitat que existeixen dins la nostra societat.


Temporada 8

Un estiu més, joves de la Zona Nord de Barcelona han treballat de manera voluntària per a la millora i el manteniment del Parc de Collserola. També han realitzat tallers de sensibilització i crítica mediàtica sobre diversos temes triats pel grup de joves. Els curts resultants mostren, a través de l'humor, la perspectiva que tenen ells i elles sobre el racisme, els estereotips i la manipulació dels mitjans. En el documental es pot conèixer el procés del treball realitzat amb els dos grups.


Temporada 7

En aquesta temporada hem realitzat "Historia de much@s", un curtmetratge sobre el Bullying que busca conscienciar a la comunitat educativa i la societat en general sobre els impactes de la violència entre iguals a l'escola. Després de fer diversos tallers de sensibilització sobre el tema, el grup de joves va realitzar el guió de manera participativa. També van presentar un programa de televisió en viu que va comptar amb la participació de professorat, alumnat i persones expertes en assetjament escolar.

Historia de muc@s - Guía pedagógica


Temporada 6

Un grup de joves de la Zona Nord de Barcelona participa per segon any en el camp de treball per a millorar el seu entorn natural. També van realitzar simultàniament un procés de formació audiovisual del qual van sorgir un curtmetratge que qüestiona l'ús del whatsapp i un videoclip que parla de les ruptures amoroses a partir de la crítica d'una cançó comercial.


Temporada 5

En aquesta ocasió hem realitzat un projecte de fotografia participativa que té com a objectiu reflexionar sobre l'entorn a través de la imatge, potenciant els aspectes positius de Ciutat Meridiana i la interacció veïnal. Les 38 millors fotos realitzades pels i les participants formen part de l'exposició "Ciutat Esperança, Retrats de Barri". A més, hem inclòs una selecció de dotze d'aquestes imatges en un calendari que pots baixar aquí.


Temporada 4

En aquesta ocasió, el grup de joves de Ciutat Meridiana reflexiona sobre les relacions sexe-afectives. Quina visió ofereixen els mitjans de comunicació de la sexualitat i quins efectes pot tenir això en joves i adolescents? El grup de Ciutat Esperança ofereix la seva visió sobre l'embaràs adolescent en el curtmetratge “Un instant”, premi del jurat del BCNZOOM FESTIVAL 2015. El grup va viatjar a Tànger per a presentar la peça en el TANJAZOOM, festival de curtmetratges socials realitzats per joves del barri BENI MAKADA. 


Temporada 3

Primer Camp de Treball d'estiu realitzat amb el grup de joves de Zona Nord. El principal objectiu d'aquest projecte era fomentar el respecte a la naturalesa i la cura de l'entorn. elParlante va realitzar també una formació audiovisual amb joves que van ser guionistes, actors i actrius dels seus propis vídeos. Realitzem un documental del procés i dos curtmetratges de ficció on el grup expressa com hem de tractar els nostres parcs naturals.


Temporada 2

Adolescents re-pensen els llocs més emblemàtics del seu barri i com són les seves relacions amb l'espai públic i amb els veïns i veïnes. Una oportunitat per a re-conèixer el diàleg intercultural i intergeneracional que es dóna a la Zona Nord, el contacte amb la naturalesa i la solidaritat veïnal.


Temporada 1

Vam començar el projecte Ciutat Esperança en 2013, amb La Xixa Teatre. Vam fer tallers de teatre comunitari en els quals els veïns i veïnes de Ciutat Meridiana es van reconèixer com a part de la diversitat, com a ciutadans i ciutadanes d'un mateix territori, d'un barri d'immigració, construït entre tots i totes a partir de l'esperança.